Aineisto-ohjeet

Aineiston lähetysohjeita

Käytössämme on Adobe CS 5 Design Premium -ohjelmat

Aineiston toimitus painoon

Painoaineiston toimitus on mahdollista sähköisesti: aineisto[AT]painatuskeskus.com

Isoihin siirtoihin suosittelemme WeTransfer palvelua. (https://www.wetransfer.com/) Osoita vastaanottajaksi: aineisto[AT]painatuskeskus.com
Pyydä tarvittaessa lisätietoja palvelun käyttöön.

Aineiston kansiot ja tiedostot

Nimeä aineistokansio selkeästi, esim. NimiEsite. Työskennellessäsi pyri pitämään aineiston kaikki tiedostot samassa kansiossa tai saman kansion alakansioissa. Kopioi kuvatiedostot ennen painotyöhön sijoittamista samaan kansioon.

Jos sinulla on monia eri versioita aineistosta, nimeä ne siten, että viimeisin tiedosto on helposti tunnistettavissa, vaikka versionumeron perusteella. Esim. EsiteVersio1.ind –tiedostonimenä kertoo, mistä työversiosta on kyse. Kun työ on valmis, voi nimeksi antaa esim. EsitePainoon.ind.

Kuvat ja grafiikka

TIFF, JPG, EPS, PSD

Kuvien resoluution tulee olla vähintään 300 dpi. Muista määrittää kuvat CMYK-värimuotoon, jolloin vältytään yllätyksiltä painossa. Suosittelemme kuville TIFF tallennusmuotoa. Vältä JPG-pakkausta, sillä se heikentää kuvan laatua. Logot voit toimittaa vektorimuotoisina, esim. Corel Draw tai Freehand -dokumentteina, sekä yleisimpinä vektoritiedostoina (WMF,EPS, AI, DXF yms.)

Fontit eli kirjasimet

Fontit on syytä konvertoida eli muuttaa poluiksi, varsinkin jos käytät ns. tietokoneen omia fontteja.

Leikkuuvarat

Julkaisun koko on puhtaaksileikattu koko. Leikkuuvaroja tarvitaan silloin, jos painotyössäsi on ns. jatkuva väripinta eli väri jatkuu reunoihin asti. Leikkuuvarat on syytä jättää painotyön kaikille reunoille. Leikkuuvarojen tulee olla vähintään 3 mm.

Muista yhteystiedot

Laita mukaan tekijän / yhteyshenkilön yhteystiedot: nimi, puhelin ja sähköpostiosoite.

Aukioloajat

Arkisin klo 8.00 - 16.00
Sovittaessa myös muinakin aikoina

Yhteystiedot

Painatuskeskus Finland
ROVANIEMI, Kuukkelintie 34
TORNIO, Teollisuuskatu 8

020 7311 900
myynti(a)painatuskeskus.com